İnternetYardım           NTS                    

 

Lock, locked, password, private, protect, secure, wifi iconGüvenli İnternet Hizmeti sizi ve ailenizi internetin zararlı içeriklerinden büyük oranda korur.

 

Güvenli İnternet Hizmeti hangi profillerden oluşmaktadır?

Güvenli İnternet Hizmeti, Çocuk ve Aile olmak üzere iki farklı profil seçeneği ile sunulmaktadır. Çocuk ve Aile Profillerine ait kriterler psikoloji, pedagoji, sosyoloji ve hukuk alanlarında uzman akademisyenler tarafından belirtilen kurallar doğrultusunda tespit edilmektedir.

Güvenli İnternet Hizmeti ile tüketicilerin; müstehcenlik, çocukların cinsel istismarı, şiddet, ırkçılık, kumar, dolandırıcılık, zararlı yazılımlar, sağlık için tehlikeli madde temini vs. olumsuz içeriklerden korunması amaçlanmaktadır.

 

Çocuk Profili: Çocuk Profili "beyaz liste" yöntemi ile çalışmaktadır. Bu yöntemde güvenli olduğu onaylanmış İnternet sitelerine erişim sağlanmaktadır. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından İşletmecilere gönderilen, çocuk profiline ilişkin listedeki alan adı, alt alan adı, IP adresi ve portlara abonenin erişiminin sağlandığı profildir. BTK bünyesinde Pedagoji, sosyoloji ve psikoloji alanlarında uzman akademisyenlerin bulunduğu bir komisyon tarafından belirlenen kriterlere uygun kategorilerdeki sitelere erişim sağlamaktadır.Çocuk Profili ile eğitim, ödev, bankacılık uygulamaları, alışveriş, müzik-oyun-eğlence, haber, e-posta, resmi ve kamu siteleri, tatil, özel şirketler, eğitim kurumları, e-devlet gibi sitelere erişebilirsiniz.

 

Aile Profili: Aile Profili "siyah liste" yöntemi ile çalışmaktadır. Bu profil kapsamında zararlı içeriğe sahip İnternet sitelerine erişilememektedir. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından İşletmecilere gönderilen aile profiline ilişkin listedeki alan adı, alt alan adı, IP adresi ve portlara abonenin erişiminin sağlanmadığı profildir. Kumar, uyuşturucu, fuhuş, müstehcenlik, şiddet, terör, dolandırıcılık, zararlı yazılım gibi kategorilerdeki siteleri engellemektedir.

 

Güvenli İnternet Hizmeti düzenlemesinin hukuki dayanağı nedir?

Elektronik Haberleşme Kanunu uyarınca çıkarılan Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Tüketici Hakları Yönetmeliği’nin “İnternetin güvenli kullanımı” başlıklı 15. maddesi, tüm internet servis sağlayıcılara internetin güvenli kullanımına yönelik ücretsiz alternatif hizmet sunma yükümlülüğü getirmektedir.

 

Güvenli İnternet Hizmeti Kullanımı zorunlu mudur?

Güvenli İnternet Hizmeti, tüketicileri internetin olumsuz içeriklerinden korumayı amaçlayan; ücretsiz, alternatif internet erişim hizmetidir. Güvenli İnternet Hizmeti, sadece talep eden abonelere sunulmakta olup, zorunlu değildir.

 

Güvenli İnternet Hizmeti ücretli midir?

Güvenli İnternet Hizmeti, GİH’ni tercih eden abonelere ücretsiz olarak sunulmaktadır.

 

Güvenli İnternet Hizmeti'ni nasıl tercih edebilirim?

Güvenli İnternet Hizmeti tercihi, Profil değişikliği ve iptali işlemlerini ; Ücretsiz Çağr Merkezimiz, Online İşlemlerinden ve Mobil Uygulamamızdan anında işlemlerinizi gerçekleştirerek talebiniz İnternet Hizmetiniz kesilmeden onaylanmış olacaktır.

 

Güvenli İnternet Hizmeti Kamu Spotu İzle... !